![](https://www.facebook.com/tr?id=1352291604972402&ev=PageView &noscript=1)
Gespecialiseerd in de regio
Alle merken en modellen
Vast aanspreekpunt, alles geregeld.

Heeft u vragen?
Bel dan 0592-743000
info@mobiliteitslease.nl


Nieuwsarchief

Full Operational Lease VS Financial Lease

Wat is wijsheid? Waarom kies je nou voor Operational Lease en waarom voor Financial Lease? Alles hangt af wat jij wil en hoe jouw sitiaties is. Wij van Mobiliteitslease Drenthe adviseren je graag.

Ondernemers en werknemers weten hoe belangrijk een auto is voor de bedrijfsvoering. Hoewel een nieuwe auto flinke kosten met zich mee kan brengen, zijn er tegenwoordig goede oplossingen beschikbaar. Leasen maakt een nieuwe auto toegankelijker doordat je niet meer het gehele aankoopbedrag in één keer hoeft te betalen. Leaserijders vragen ons vaak naar het verschil tussen Full Operational Lease en Financial Lease. En wat voor hen de beste keuze is. Dat antwoord hangt van een aantal zaken af. Welke? Dat zie je hieronder.


Full Operational Lease


 1. Auto staat niet op eigen balans
 2. Je gaat geen banklening aan
 3. Structureel profiteren van kortingen, bijvoorbeeld op banden
 4. Verschillende opties na einde contract, bijvoorbeeld eigenaar van de auto worden na een afkoopsom of een nieuw leasecontract afsluiten.
 5. Vaste providers voor onderhoud
 6. Restwaarderisico is voor ons
 7. Alle bijkomende kosten hieronder zijn inclusief. Je betaalt dus een vast bedrag per maand:
 • motorrijtuigenbelasting
 • verzekering
 • onderhoud, reparaties en banden
 • schadeafhandeling
 • pechhulp Europa
 • afschrijving
 • rente
 • vervangend vervoer

Financial Lease


 1. Auto staat op eigen balans
 2. Je gaat een banklening aan
 3. Soms profiteren van kortingen, bijvoorbeeld op banden
 4. Eén optie na einde contract: je wordt eigenaar
 5. Zelf onderhoudsproviders kiezen
 6. Restwaarderisico is voor jou
 7. Alle kosten hieronder zijn exclusief, en dus variabel:
 • motorrijtuigenbelasting
 • verzekering
 • onderhoud, reparaties en banden
 • schadeafhandeling
 • pechhulp Europa
 • afschrijving
 • rente
 • vervangend vervoer

Meeste Google zoekopdrachten van alle merken

Wereldwijd zoeken mensen op Google naar automerken. Maar er kan maar één merk zijn waar het meest op wordt gegoogeld en dat is Toyota!

Meeste zoekopdrachten voor Toyota

De Australische vergelijkingssite Compare the Market analyseerde aan de hand van Google Trends de zoekopdrachten naar automerken uit 158 landen wereldwijd. Google Trends is een dienst van ’s werelds meest gebruikte zoekmachine Google die onder meer bijhoudt hoe vaak op een bepaald woord online gezocht wordt. En wat blijkt: van alle automerken waarnaar in 2020 gezocht werd, heeft Toyota de meeste zoekopdrachten!

Toyota: uitgebreid en uniek aanbod

In meer dan een derde van alle onderzochte landen (34,8 procent, 55 landen) wordt van alle automerken het meest gegoogeld naar Toyota. In 2019 was dit nog 17,7 procent. Voorbeelden van landen waar het vaakst op Toyota gezocht wordt, zijn Australië, Bolivia, IJsland, Japan, Nieuw-Zeeland, Tanzania, Rusland en Zwitserland. Als mogelijke reden noemt de vergelijkingssite het uitgebreide en unieke aanbod aan modellen dat Toyota heeft aangekondigd of al uitbracht.

High-performance GR Yaris

Opmerkelijke aankondigingen en releases van Toyota zijn de high-performance GR Yaris, de volledig nieuwe waterstofauto Toyota Mirai en de compacte SUV Yaris Cross. En ook naar de ultracompacte elektrische C+pod die Toyota eind 2020 onthulde, is volgens Compare the Market relatief veel gezocht. Ook in 2018 was Toyota trouwens het meest gezochte automerk op Google; in 2019 stond Toyota op de tweede plaats.

Rijimpressie met Lexus UX250H

Hendri heeft uitgebreid mogen rijden in de Lexus UX Hybrid. Wat een geweldige auto. Ook nieuwsgierig. Neem gerust contact op, dan maken wij u een offerte op maat.

Kijk hier de rijimpressie

NIEUW: LEXUS UX ELECTRIC

De Lexus UX 300e Electric is de eerste 100% elektrisch aangedreven Lexus. Eindelijk maar dan toch. Deze auto met nu nog 8% bijtellen is bij ons te leasen. Neem contact met ons op voor gedetailleerde informatie en een voorstel op maat. We hebben een demonstratie auto beschikbaar. Wij beschikken over een demonstratie-model. Mocht u de UX graag een keer zien en ervaren, neem dan snel contact met ons op

Nieuwe Caddy eind 2020

De compleet nieuwe Volkswagen Caddy 2020 is onthuld! De vijfde generatie van de marktleider in Nederland heeft een sportiever design, is ruimer dan ooit en staat bol van de technologie die de actieve veiligheid, connectiviteit en efficiency naar een ongekend niveau brengt. De nieuwe Caddy is leverbaar vanaf eind 2020. De huidige Caddy is ook nog steeds bij ons te leasen. Neem gerust contact op. Ook bieden we tal van alternatieven in hetzelfde segment. 

Nieuw! De Toyota Proace

Toyota introduceert de PROACE als nieuwe en brede lijn lichte bedrijfswagens. Vanaf eind juni komen de diverse PROACE modellen gefaseerd op de Nederlandse markt. Met de PROACE introduceert Toyota bedrijfswagens in zowel het Compact Duty Van (CDV) segment als het Medium Duty Van (MDV) segment. Beide segmenten vormen het overgrote deel van de lichte bedrijfswagenmarkt in Nederland.
 
‘PROACE Compact’ dé ideale besteller in grootstedelijke gebieden  
In het sterk groeiende CDV-large segment introduceert Toyota de PROACE Compact. Deze is merkbaar korter dan menig concurrent, maar biedt met afstand de meeste laadruimte in zijn klasse. Met een inhoud van 4,6 m3 (klasse-gemiddelde is 3,9 m3), een lengte van 4,6 m en een draaicirkel van slechts 11,3 m bevestigt hij zijn DNA met een zo ruim mogelijk interieur met compacte buitenafmetingen. Kortom, dé ideale besteller in grootstedelijke gebieden. De PROACE Compact biedt bovendien ruimte aan 3 personen en 2 europallets. Hij wordt geleverd met een nieuwe 1,6 of 2,0 liter D-4D-F Euro 6 dieselmotor, met vermogens van 70 kW/95 pk tot 90 kW/122 pk en laadvermogens van 1.000 tot 1.400 kg. De CO2-uitstoot vanaf 133 g/km en verbruikscijfers (5,1 l/100 km EU-norm) behoren tot de laagste in zijn klasse. Automatisch schakelen in 6 versnellingen behoort tot de mogelijkheden. De PROACE Compact komt in 3 uitrustingsvarianten beschikbaar.
 
‘PROACE Worker’ meest ruime en functionele bedrijfsauto in zijn klasse
Traditioneel is het grootste segment het Medium Duty Van (MDV) segment. Hier introduceert Toyota de PROACE Worker (L1) en Long Worker (L2). Met laadvermogens van 1.000 tot 1.400 kg en inhoud tot 6,6 m3 klaart de PROACE Worker elke klus en behoort hij tot de meest ruime en functionele bedrijfsauto in zijn klasse. Daarnaast is een geremd aanhangwagengewicht tot zelfs 2.500 kg geen enkel probleem. De PROACE Worker is leverbaar met een zeer brede lijn nieuwe D-4D-F Euro 6 dieselmotoren met vermogens van 95 pk tot 180 pk(!).
 
Naast handgeschakelde transmissies komen er ook 2 automatische transmissies. De PROACE Worker verbruikt 5,2 l/100 km (EU-norm) waardoor je als ondernemer flink kunt besparen op brandstofkosten. De PROACE Worker en Long Worker worden leverbaar in 3 uitvoeringen en zijn te configureren met gesloten achterdeuren, achterdeuren met glas, achterklep of 1 à 2 grote schuifdeuren.
 
‘PROACE Worker Dubbel Cabine’ ideaal voor MKB- en ZZP-ers
 
In het bijzonder voor MKB- en ZZP-ers introduceert Toyota de PROACE Worker Dubbel Cabine. Dit model biedt ruim plaats aan 5 tot 6 personen, heeft een grote laadruimte met vele laadfunctionaliteiten en een geremd aanhangwagengewicht tot 2.500 kg.  Behalve voor zakelijk gebruik is deze versie ook geschikt om met het hele gezin op vakantie te gaan of een weekendtrip te maken. De PROACE varianten met Dubbele Cabine zijn daarom verkrijgbaar in zelfs 5 uitvoeringen. Hiermee komen ook luxe en innovatieve specificaties in het MDV-segment beschikbaar zoals lederen bekleding, voorstoelen met massagefunctie, elektrisch bedienbare schuifdeuren, HiFi surround DAB+ audio & navigatie, Xenon HID koplampen en Toyota Safety Sense met onder meer Adaptive Cruise Control en Pre-Collision warning System.
 
‘PROACE Truck’ betrouwbaar stuk gereedschap
 
Voor onder meer de hovenier en aannemer die een lichte bedrijfswagen met open laadbak zoekt, introduceert Toyota de PROACE Truck modellen. De PROACE Truck is voorzien van een enkele cabine met 3 zitplaatsen en een grote open laadbak – optioneel  kiepend. Het laadvermogen bedraagt circa 900 kg, het maximum aanhangwagengewicht  2.500 kg en er is te kiezen uit vermogens van 70 kW/95 pk tot 90 kW/122 pk.
 
Nieuwe Euro 6 dieselmotoren
 
Alle nieuwe PROACE dieselmotoren voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Een Stop & Start systeem is standaard vanaf de 1,6 liter 85 kW/115 pk versies. De CO2-uitstoot is laag (133 g/km – 155 g/km) en het verbruik bedraagt 5,1 tot 5,9 l/100 km (allen EU-norm). Om het brandstofverbruik en tegelijkertijd de veiligheid te optimaliseren zijn alle PROACE modellen standaard voorzien van het bandenspanningscontrolesysteem (TPMS). Naast lage brandstofkosten, zorgt een service-interval van 40.000 km of één maal per jaar voor lage onderhoudskosten en een maximale inzetbaarheid.

Energiezuiniger rijden geeft voordelen

Hybride, diesel, benzine of ..?

Wist u dat hybride rijden veel voordelen met zich mee brengt?
Niet alleen voor het milieu maar ook voor u als ondernemer!

De uitstraling die u maakt door het rijden van hybride is dat u als bedrijf verantwoord aan het ondernemen bent, een uitstraling die steeds meer gewaardeerd zal worden.

En niet te vergeten.. de T.C.O de Total Cost of Ownership is van een hybride vaak lager als van een benzine of diesel. Voornamelijk door brandstofbesparing maar ook besparing op onderhoud!
Nieuwsgierig ..?

Wij komen u graag adviseren en kunnen een berekening maken of Hybride interessant is in uw situatie.

Altijd een servicepunt in de buurt

Inmiddels hebben wij drie vestigingen in de regio zoals in Assen, Emmen en Hoogeveen.

Altijd een servicepunt in de buurt! 

Laad meer